Sok mindent vasaroltam

A mai napom sem volt zokkenomentes.
Az volt a terv, hogy megyek bevasarolni, de elotte elmegyek a recepciora szallas ugyben.
A repcepcio persze kicsit kesve nyitott, de nem voltak sokan, ezert tudott a faszi segiteni valamennyit. A szallast nem hosszabitjak meg a CERN HOstelben, igy keresnem kell egy kulso szallast a CERN kornyken, persze kell eloleg, de egyenlore nem hogy eurom lassan frankom sincsen kezpenzben.
A kulso szallasok dragabbak, mint a hosztel, de van benne konyha meg furdoszoba ha nem is egy fore, de max 4-re. Szoval eddig egy helyre irtam, meg egyhelyre kuldtem sms-t. Gyanitom nem lesz ez ilyen konnyu, mert van ahova oda is irjak hogy minimum 2 evet le kell fogllni, ami nekem cask 7 honap, szoval nem lesz ez olyan egyszeru.
Szoval a faszi adott egy vagon cimet, persze a fele megfizetthetettlen, a masik fele meg nem is tudom holvan. (ekkor eloszor merult fel bennem ma hogy kene egy auto).
Szoval az orankent jaro buszhoz kimentem, hogy kimenjek Thioryba es ott megvegyek egy ket dolgot, olcsobban mint genfben. Persze a busz ures volt, mindenki kocsit vagy biciglit hasznal, altalaban mindkettot. Kimentem a vegere, es kiderult hogy az egesz zarva van, mert vasarnap van. Igy gyorsan vissza is szaltam a buszra, nehogy kintmaradjak a semi kozepen (ez a hely olyan mint peldaul budaorson a tescho, cask tobb fele bolt van), de ki gondolta volna hogy zarva van, az ilyen hely nalunk ejjel nappal nyitva van. Szoval visszafele leszaltam Szent gioui vagy hol, ott volt egy Champion nevezetu bolt, itt vasaroltam. 30 euro ertekben, kiloban meg 20 kilo, na ekkor merult fel bennem hogy ide auto kell. Ugyanis a busz 1 orankent jar, a cern jo masfel kilometer, es amikor fel akartam venni a hatizsakot, nem sikerul, meg masodszorra sem, ugyhogy keresnem kellett egy olyan helyet ahova felemelhettem, ezt nehezitette a felkilos kenyer a masik kezemben.
Ha valaki azt hiszi hogy sporolni akarok az nagyon teved, semmisegeket vettem, meg egy par konzervet, volt amelyiket elneztem es 3 euro volt. De vannak olcso 800 grammos konzervek is. Mivel hetkoznap munkahelyen vagyok nem tudok konzervet enni akkor marad az etterem, de hogy ebedre es estere is etterem legyen az elegge luxus lenne. Igy ha hetkoznap este marad a majkrem, hetvegere jon a konzerv. MIvel ezek majdnem egy kilosak egy ebed meg egy vacsora ki jon belole. Akkor vettem meg ujabb 4 paradicsomot. Itt azert nehez megszokni, hogy atlagban a zoldseg 500-750 forint kozott van kiloja, azaz 2-3 euro. Vettem egy darab rrepat, meg 4 citromot, mert citromlevet persze nem arulnak. Vettem tejat is, de a sarki boltunkban nagyobb a valasztak mint itt. Ez a hely akkor volt mint egy plussz, de valasztak az nem volt, valahogy sikerult nekik ugy megcsinlani hogy nagy helyre keves aru ferjen be, na mindegy. Levest akartam venni egy par ilyen tesztasat, de az sem volt volt 4-5 fele zacskosleves. Vettem egy kis mustart is. Sor az rohadt draga, ugyhogy most remenykedem hogy valaki kijon es hoz vagy ket rekesszel. Amiert mentem, az az udito. Na itt sem volt valasztak, pedig sok minden volt, ezekbol vettem vagy 6 uveget vegyesen, (nem birom a csapvizet hosszu tavon), nem ertem teljesen hogy van az arkepzesuk, de 0,3 tol 2,6 euroig van minden. Gondolom nem igazan egeszsegesek, ezert vettem napkozbenre teat.
Vettem meg 4-5 nagy konzervet. (kaposzta teszta, bab). Amint mar emlitettem hetvegere.
Na ezutan bankartyaval fizettem mert eurom az nem volt. Amikor csak tehetem bankartyaval fizetek, mert fenzt felvenni itt nagyon draga. (meg kene nezni hogy mennyibe kerul svajci bankszamlara utalni.)
Szoval ezutan jott a masfelkilometer seta, nagyon szarul esett. Ezt nem az en hatamnak talaltak ki.
Utana duhomben, bojongtam a cer hostelben, mert azt alitottak hogy van konyha, na vegigjaratam szinte az osszes emeletet, de nem talaltam, amikor mar feladtam, tallakoztam emberekkel akiknek edeny volt a kezebe, ok tudtak holvan, ugyhogy gyorsan elmentem veluk es megneztem hol van. Majd visszaszaladtam a szobamba kineztem egy konzervet, na mondom akkor kaposztat eszek mert meg friss a kenyer. (ja vennem kellett egy konzervnyitot is).
Szoval felmentem kinyitottam kiderult hogy krumplifozelek (na ennyit a cimkezesrol, de mar tudom hogy miert olcso). Nem volt rossz ize, kenyerrel ettem a fele meg lesz a vacsora. Persze ne ugy gondoljatok el ahogy a gergo csinalta volna, itt van tanyer meg mikro meg minden, csak annyi a kulonbseg, hogy konzerbol szedem ki a tanyerra nem a labosbol. Utana ittam egy kis citsom izu valamit (apanak nem izlene, de ar ertek aran az megfelelo). Meg utana ettem egy banant (na ezert nem gergo stilus, egy kilo bannan itt 1,5 euro, ami nem is ertem hogy miert ilyen olcso). Szoval most az ablakomba raktam ki a paradicsomot, meg a repat is, a banana meg a korte melle (ez tegnap vettem). Probalok egeszseges dolgokat is enni, mert hat az etterem nem az (a munkatarsam mondta hogy 2 kilot hizott tole pikk pakk), meg hat nem akarok en orvoshoz menni, itt mindenki csak franciaul beszel.
Delutan szerintem angolozok egy picsit.

Misi

vissza
a lap tetejére