Elso resz

Regota nem volt lelki erom belekezdeni az irasba, meg persze idom se.
Most itthon vagyok itt megirom, es majd feltoltom holnap az internetre.
Tehat csutortokon megkezdtem a hazautazasomat, ami elegge hosszura sikeredett. Miutan vegeztem a munkaval, es az orosz srac genf tuloldalan lakik, elvitettem magam a palyaudvarra. Igy sikeresen korabban ertem oda egy jo fel oraval. Egyebkent a sracnak egy regebbi fajta bmw-je van, de ennek is mar egy kicsit mas a gyorsulasa mint a skodanak. Tehat egy jo 40 percet vartam a vonatra.
A vonat egy emeletes vonat volt, semmit nem lehetett behallani, olyan volt mintha csak siklana, semmi doccenes, semmi hang. Az emeleten ultem le egy negyes helyre, es sikerult is tartani a 4-bol harom helyet egeszen Zurichig. Az ut elso feleben vacsoraztam (a szenvicseket magamnak kellett keszitenem :-( ). Vacsora utan meg elkezdtem egy kicsit angolozni. Jott az ellenor, persze odaadtam a jegyet, kerdezett valamit amit nem ertettem, kertem hogy probalja meg angolul. A masik jegyet akarta megnezni, azt is megmutattam aztan beken hagyott. Lassan kezdett besotetdni, ugyhogy nezelodni se tudtam. Aztan angoloztam egeszen addig mig a vonat meg nem alt a semmi kozepen, es valamit be nem mondott volna franciaul es nemetul, annyit ertettem csak belole, hogy valami technikai szunet van. Persze az utasok egy kicsit hoborogtek, innen gondoltam hogy ez nem szokasos. Persze ez engem nagyon idegesitett, mert 10 percem volt atszalni a masik vonatra. Aztan megegyszer bemondtak hogy valami nincs rendben. Ez mar elegge feszejezett, ugyhogy elraktam az angolt mert eselye sem volt annak, hogy nyugodtan angolozzak. Elokerult a kalauz, kerdeztem elerem a vonatomat? Mondta igen. Aztan tovabbment. Hat nem nyugtattott meg. Ugyhogy az ut tovabbi reszet aggodasall toltottem.
Amikor megerkeztunk Zurichbe, mar tizen egynehanyperces kesesunk volt. Mondtak hogy sietni kell a masik vonathoz. A masik vonat szerencsere megvarta ezt a vonatot, igy nem kellett Zurichbe eszakaznom. A masik vonaton nagyobb tomeg volt, es magyar kocsi, mondhatom hogy a kenyelmi szintje, es a hangszigetelese meg se kozelitette a masikat. Megkerestem a helyemet, amin egy egyenruhas valaki ult, mondom neki hogy talan helyet kene cserelni. Kerdezte szeretnek, mondom igen. Jobb az ablakmellett ulni, mint a folyoso mellett. Ezutan elrendezkedtem, de a felso helyek mar tele voltak borondokkel, igy csak az ules ala tudtam berakni a taskamat. Hat az utazas nem volt valami kenyelmes, alig birtam elaludni, mert nem birt a tobbi ottven - 100 ember kussolni, mivel az egesz kocsi egy legteru volt. Na nagy nehezen elalaudtam, de rohad kenyelmetlen volt. Aludtam egy oracskat aztan felebredtem. Aztan a vonat elindult a masik iranyban, es a mellettem ulo egyenruhas is eltunt, igy mar a ket szeken probaltam elaludni. Igyse nagyon ment ugyhogy az egesz eszakat elszenvedtem. Mar reggel hatkor nem is birtam elaludni. Persze haromszor kertek a jegyemet az egesz ut alatt, meg az utlevelet is 3 szor kertek, persze nem egyszerre. Na ami a lenyeg, hogy 6-kor elkezdtem filmet nezni a laptopomon. Utana meg zenet halgatni, ugyhogy jo harom - negy orara megoldodott az unatkozas. Ezutan meg egy kicsit olvastam a szakdolgozatomhoz, aztan mar csak nezelodtem. MAgyarorszagon csak lepesbe ment a vonat, mert mind ket oldalon a duna volt es csak egy toltes valasztotta el a ket reszt :-) Persze a hulye magyarok (tobbekkozott a nok), ott talalgattak hogy vajon mert megyunk lassan, hat nem jottek ra.

Misi

vissza
a lap tetejére