Lealitottak egy csomo szervert a CERN-be mert felfutottek a gepek a szervercsarnokot

Ez egy kicsit most informatikusabb lesz.
Tortent, hogy a szervercsarnokot felujitjak a cerne (errol lathattatok kepeket) A szervercsarnokba van korubelul 100 gep, elszorva 2 meteres szekrenyekbe bepakolva, folyosokkal. Az epulet 10 - 15 meter magas lehet.
Vasarnap nap kozben jott egy level, hogy a szervercsarnokba 36 fok van, es megpukkant az egyik gep. (Mivelhogy a felujitas miatt nem megy a szelloztetes meg ilyesmi), tenyleg jo ido volt tegnap 20 fok korul kint, de multheten meg ho esett :-)
Szoval mondta hogy megpukkant az egyik szerver es lealitott egy masikat.

Hat ez onmagaban vicces volt, de bejottem ma es nem birtam dolgozni, mert nem tudtam csatlakozni az adatbazishoz.
Megyek a fonokhoz, hogy ez mar nem vicces, allandoan szopok az adatbazissal, es most tuti nem en rontottam el mert a regi program is mukodik. O nezi es neki ment, mondom nem hiszem, megpingeti a szervert es az tenyleg all. Ms SQL cachel :-)
Tiz percre kapok egy levelet, hogy 15 nel tobb szervert leallitottak, de irjanak neki hogy melyiket lehetne megallitani meg. Meg jott vagy negy ott szerver amit meg lehet allitani, felajanlaskent.
De onmagaban vicces, hogy az alaprendszerek igy is mukodnek, csak a fejlesztesek meg egy ket nem annyira fontos reszt kellett megalitani. De mint latjuk itt se lehet mindenre felkeszulni :-)

Misi